rejtélyes pusztulás

2021.02.25. 07:30

Több mint száz döglött delfint találtak Mozambik partjainál

Több mint száz, egyelőre ismeretlen okból elpusztult delfin tetemét találták meg egy szigeten Mozambik partjainál – jelentette be a kelet-afrikai ország környezetvédelmi minisztériuma.

Rakiura, 2018. november 26. Az új-zélandi természetvédelmi minisztérium által közreadott kép partra vetõdött rövidszárnyú gömbölyûfejû-delfinekrõl az Új-Zélandhoz tartozó Stewart-szigeten, a Mason-öbölben 2018. november 25-én. A partra vetõdött 145 delfin mindegyike elpusztult. MTI/EPA/Új-zélandi természetvédelmi minisztérium

Forrás: MTI / EPA / Új-zélandi természetvédelmi minisztérium

Fotó: -

A közlés szerint vasárnap 25, majd kedden további 85 döglött delfinre bukkantak Bazaruto-sziget nyugati partvidékén. A Mozambiki-csatornán, a szárazföld és Madagaszkár közti szorosban fekvő sziget része a Bazaruto Nemzeti Parknak, az afrikai ország első védett tengeri övezetének.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tömeges delfinpusztulást, az állatokon nem látszik semmiféle sérülés nyoma, és az első vizsgálatok az emésztőrendszerükben sem mutattak ki olyan anyagot, ami a halálukat okozhatta.

Bazaruto-szigetek

A hat tagból álló szigetcsoport védett övezete sokféle tengeri emlősnek, köztük delfineknek, bálnáknak és dugongoknak (a tengeritehenek egyik családjának) ad otthont, de élőhelye 180-féle madárnak, 45 hüllőfajnak, 16-féle szárazföldi emlősnek, 500 tengerparti fajnak és 2000-féle halnak is.

Borítókép: Delfinpusztulás / Illusztrációfotó / MTI / EPA / Új-zélandi természetvédelmi minisztérium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!