tragikus baleset

2020.06.27. 17:28

170-nel átment a piroson, egy ember szörnyethalt

Németországban a másodfokon eljáró szövetségi bíróság jóváhagyta az első fokú bíróság ítéletét, amely egy halálos kimenetelű, súlyos gyorshajtást emberölésnek minősített. A huszonéves fő vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

Forrás: Facebook/Origo

Fotó: spreepicture

2016. február 1-jén két, akkor 26, illetve 24 éves férfi megállapodott abban, hogy éjjel összemérik saját és autójuk képességeit egy illegális autóverseny keretében. Berlin egyik kétszer kétsávos főútjának mintegy másfél kilométeres szakaszát választották ki versenypályául – írta az Origo.

Az útvonalat egy jelzőlámpával ellátott útkereszteződés keresztezte. A lámpa jelzését a starthelyről még nem lehetett látni, az csak később vált felismerhetővé.

Noha mindketten észlelték, hogy előttük a kereszteződésben tilosat jelez a lámpa, nem lassítottak.

A kereszteződésbe egy 69 éves férfi hajtott be a lámpa zöld jelzésére, amikor

az egyik versenyző jármű a szakértői vélemény szerint kb. 160-170 km/h-s sebességgel nekiütközött.

Az idős férfi a helyszínen szörnyethalt, az okozó mindössze könnyebb sérüléseket szenvedett.

A másodfokú bíróság emberölésnek (és nem halálos közúti baleset okozásának) minősítette az esetet, és a fő vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A verseny másik résztvevője – aki ugyan nem ütközött senkivel, de aktív részese volt az eseményeknek – még az ítéletére vár.

Nagy kérdés, hogy őt önálló elkövetőként, vagy bűnsegédként, esetleg társtettesként fogják felelősségre vonni. A minősítés számára éveket jelenthet, pluszban vagy mínuszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!