elvesztették a mamájukat

2020.04.19. 07:19

Elárvult grizzlybocsokat mentettek meg Észak-Amerikában

Valószínáleg állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, már nem lehet őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

Ursus arctos horribilis / Ours brun d'Amerique du Nord / Grizzly / Grizzly Bear / Ourson ©NOVACK N/HorizonFeatures/Leemage

Forrás: AFP

Fotó: Leemage

Három elvárult grizzlybocsot sikerült megmentenie egy tanyán élő családnak az Egyesült Államok északi részén lévő Montanában.

A három testvér anyja rátámadt egy túrázóra a Glacier Nemzeti Parkban. A természetjáró rálőtt a grizzlyre, akit napokkal később találtak meg és sérülései miatt kénytelenek voltak elaltatni

- közölte a helyi vadvédelmi hatóság.

Az anyamedve minden bizonnyal azért támadt a férfire, mert bocsait védte. A három elárvult kölyköt napokkal később találta meg egy család, amelynek a hegyvidéki területen tanyája van. A bocsokat egy lasszó segítségével befogták, és átadták őket a vadvédelmi hatóságnak.

Az elárvult grizzlybocsok túlélési esélye a vadonban csekély lenne.

Cumisüvegből táplálják őket és minden bizonnyal állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, nem lehet már őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

A montanai hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a téli álmukból mostanában felébredő és táplálék után kutató medvék keresztezhetik az emberek útját, akiknek érdemes medveriasztót maguknál tartaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!