legény vagy leány

2019.11.26. 10:14

Némi nemi zavar támadt a világ leghíresebb kutyája körül

Aztán végül kiderült az igazság.

MTI / EPA / Michael Reynolds

Fotó: Michael Reynolds

Kitüntette hétfőn Donald Trump amerikai elnök az amerikai hadsereg azon kutyáját, amely részt vett az amerikai különleges erők október rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi ellen, az október végén Szíriában végrehajtott akcióban megölték az Iszlám Állam vezérét.

MTI / EPA / Michael Reynolds

Az amerikai elnök a jelzők sokaságával halmozta el Conant, a belga malinois-t, amely megsérült az akcióban.

Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges. Jelenleg valószínűleg ő a világ leghíresebb kutyája

- jellemezte Trump a belga pásztorkutyát, majd egy medállal és egy plakettel jutalmazta,

Conant azonban a híradások szerint jobban érdekelte az, ahogyan megvakarta a fejét Mike Pence, inkább az alelnökhöz fordult, további kényeztetésre várva.

MTI / EPA / Michael Reynolds

Conan egy valódi hős – hangoztatta Pence megsimogatva a kutya fejét.

Trump elmondta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanra, de az amerikai elnök úgy vélte, hogy az esetleg kiváltaná támadó ösztönét.

Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak

- mondta Trump a Fehér ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.

A kutyával kapcsolatban egyébként támadt egy kis zavar is: Donald Trump elnök kanként méltatta beszédében, ám Fehér Ház-i források később szukára módosították az eb nemét, míg aztán egy másik, ugyancsak Fehér Ház-i forrás szerint Conan mégis „legény a talpán”.

A dpa hírügynökség arra nem tért ki,

hogy a végső közlés szemle eredményeként született-e meg.

Trump egyébként kilóg az amerikai elnökök sorából azzal, hogy nem tart semmilyen állatot elnöki rezidenciáján. Se kutyája, se macskája, de még medvéje sincs. Nem úgy mint az 1801 és 1809 között elnöklő Thomas Jeffersonnak volt, aki kettőt is tartott, ráadásul grizzlyket, viszont csak bocs korukban és túladott rajtuk, mielőtt felnőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!