nemes lelkű

2019.10.22. 19:45

Állateledelt kér festményeiért cserébe az ifjú tehetség

És ha most azt gondolja, hogy egy gyermek rajzai nem is érnek ennél többet, akkor nézze meg, mi az oka a megrendelésáradatnak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Maria Uspenskaya

Nem minden hős visel köpenyt, valakinek elég egy ceruza és egy ecset. A Bors története bizonyítja, hogy a fiatalok is képesek a csodára.

Érdemes a gyerekek ötleteit is figyelembe venni, ha már a jótékonykodásról van szó, vagy arról, hogyan varázsoljuk jobbá a világunkat.

Egy jószívű, 9 éves orosz kisfiú, Pavel erre egy remek példa. A fiatal hős nem kevesebbet talált ki, minthogy gyönyörű, már-már művészi alkotásokat fest vagy rajzol kóbor vagy menhelyeken élő állatokról.

Ez csak egy dolog, de itt jön a dolog szívszorító része, ugyanis a kis Pavel az ebből befolyó összeget, amit a képekért kap, nem magára vagy a családjára költi. Pedig vehetne játékot, telefont, vagy egyéb dolgokat.

Az Arzamas városában élő művész igazából pénzt sem kér az alkotásokért, csupán elcseréli azokat állateledelre, vagy egyéb olyan értékekre amivel az állatokon tud segíteni. Lehet ez gyógyszer, takaró, kutyatál, vérszívók elleni nyakörv stb. Mindenki úgy adakozik, ahogy tud. Pavel és anyukája, Ekaterina egy évvel ezelőtt indították el ezt a nem mindennapi projektet, amivel a helyi állatmenhelyet akarták támogatni.

Első „munkája” a saját kis kedvencének lerajzolása volt, amivel akkora sikert ért el a környezetében a kisfiú, ami egy egész lavinát indított el a városkában. Ezután a település számtalan cica vagy kutya gazdija megkérte Pavelt, fesse meg az ő kedvencüket és cserébe kérhet bármit. Ezt kihasználva egyre több és több ellátmány érkezik már a helyi állatmenhelyhez.

A fiú név szerint ismeri a „modelljeit”, akikről egy fotó alapján készíti el a portrékat. Ez a bátor kezdeményezés mára már túllépte a város határait – Spanyolországból, Németországból is kapott már felkérést, amelyeknek természetesen eleget is tesz a művész.

Ahogy nő a srác népszerűsége, úgy nő a „bevétel” is. Van hogy 100, illetve még több kilogramm eledelt kap a munkáért. A kis hős vágya, ha majd felnő, hogy építsen egy saját menhelyet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!