az orrával is lát

2019.09.10. 22:15

A feltört széfet is kiszagolja Iron, a rendőrségi szuperkutya

Dunaszerdahely büszkesége a helyi rendőrség dobermannja.

Forrás: Polícia SR

A rendőrkutyák óriási segítséget jelentenek a hatóságoknak, hiszen kiváló szaglásuknak köszönhetően nemcsak a szemükkel, hanem az orrukkal is „látnak”, így olyan esetekben is nyomra vezethetik a nyomozókat, ahol minden más csődöt mond.

Hasonló dolog történt nemrég Szlovákia kedvenc négylábú rendőrével, az Iron névre hallgató dobermannal. Dunaszerdahely hőse ugyanis nemrégiben egy feltört széfet szagolt ki, amelyet még szeptemberben loptak el egy helyi cégtől. Az Origo a Paraméter.sk cikkére hivatkozva azt írja: Iron egy megrongált kerítésen keresztül vezette el a rendőröket a tűzálló biztonsági széfhez, amelyre Dunaszerdahelyhez közel, egy erdő sűrűjében bukkantak rá.

A már üres trezort, amelyben eredetileg étkezési utalványokat és több mint 35 000 euró (11 és fél millió forint) készpénzt tároltak a hatóságok átvizsgálták.

A dunaszerdahelyi rendőrség kötelékében szolgáló dobermann már több alkalommal segítette sikerrel a helyi hatóságok munkáját, amit az alábbi videó is bizonyít:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!