Hószínű agancsos

2019.02.19. 22:52

Csodaszarvas járja az észak-magyarországi erdőségeket

Különleges állatot, egy fehér szarvast kapott lencsevégre egy nógrádi fotós, Jakab Lászlóné Emese.

Forrás: nool.hu

Fotó: Jakab Lászlóné Emese

– Mátraverebély és a szentkúti erdő környékén fotóztam le. Egyébként már tavaly is sikerült képeket készítenem róla. Nagyon örültem, amikor megláttam, hiszen így már biztos lehettem benne, hogy nem esett baja – mondta Jakab Lászlóné Emese a nool.hu hírportálnak. A bátonyterenyei nő azt is elárulta: él a környékükön egy fiatalabb példány is, de azt idén még nem látta, ám bízik benne, hogy az is jól van.

Fotó: Jakab Lászlóné Emese / nool.hu

Tavaly a két fehér szarvas együtt mozgott, mivel mindketten bikák, és sikerült is őket egyszerre lefotóznia. További különlegesség, hogy néhányszor felbukkant mellettük egy fekete dámszarvas is. Ezek mindannyian egyedi példányok.

Fotó: Jakab Lászlóné Emese / nool.hu

A fotós egyébként már öt éve készít képeket kedvtelésből. Mindig is szeretett kirándulni, aztán idővel előkerült a fényképezőgép is. Elmondása szerint, ha az ideje engedi, útnak indul, főként egyedül. Kedvenc helye a Maconkai-víztározó és környéke, amelynek különleges az élővilága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!