rekord

2018.06.04. 15:55

68-as cipőt kapott a világ legnagyobb lábú embere

Jeison Rodríguez talpa csaknem 41 centi hosszú.

04 June 2018, Vreden, Germany: Jeison Rodriguez, the man with the world's biggest feet shows his new shoes at the Wessels shoe house. The 22 year- old from Venezuela wears a size 68 and has had his shoes specially made for him by a Shoemaker from Vreden (near the Borders of Netherlands) for the past 5 years. Guiness World Records has confirmed on June 4, 2018 that his massive feet with 40.55 cm left and 40.57 cm right are still the world's biggest feet. Photo: Bernd Thissen/dpa

Új, 68-as méretű cipőt kapott Németországban a 22 éves, venezuelai Jeison Rodríguez, akinek mindenki másnál nagyobb lába van a Guinness Rekordok Könyve szerint.

Fotó: AFP / Bernd Thissen / dpa

A különleges cipőket a Wessels család észak-rajna-vesztfáliai műhelye készítette a férfinak. Georg Wessels és családja már évtizedek óta látja el speciális lábbelivel a világ óriásnövésű embereit, jelentősen hozzásegítve őket ahhoz, hogy elfogadják önmagukat és az átlagemberek közé merészkedjenek. Három éve a világ három legmagasabb embere, köztük a 2,51 méteres török Sultan Kösen kapott tőlük új, méretre szabott cipőt, Rodríguezt pedig immár öt éve látják el extra méretű lábbelivel.

Különleges igények

Az óriások cipőjének két egymással ellentétes célnak kell megfelelnie: egyszerre kell az átlagosnál puhábbnak lennie, ugyanakkor az átlagosnál stabilabbnak és strapabíróbbnak is, hogy elbírja az extra terhelést.

Rodríguez első ízben hagyta el hazáját, hogy személyesen vegye át hétfőn az új lábbelit Németországban. A holland határ melletti Vredenben azt mondta, nagyon hálás azért, hogy Európába utazhatott, ahonnan egyszerre négy pár cipővel térhet haza.

A Guinness Rekordok Könyve hétfőn erősítette meg, hogy 40,55 centiméteres bal és 40,57 centiméteres jobb lábával továbbra is a venezuelai Maracayban élő Jeison Rodríguez a világ legnagyobb lábú embere.

Fotó: AFP / Bernd Thissen / dpa

A férfi az akromegália, más néven gigantizmus nevű betegségben szenved: az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt lába és keze aránytalanul nagyra nőtt. Öt éve a vredeni cipész még 66-os méretű cipőket vitt neki Venezuelába.

Borítókép: Jeison Rodríguez az új cipőivel / BERND THISSEN / DPA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!