ingyenes szolgáltatás

2018.05.18. 11:27

Az elkóborolt kutyák hazajutását segíti a Mol

A Mol, tovább bővítve kisállatbarát szolgáltatásait a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve országszerte 50 töltőállomásán helyez ki mikrochip-leolvasókat.

Forrás: Pixabay

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon mintegy 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók – áll a Mol MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához. A most országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segíthetnek.

„A Mol felelős vállalatként az úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, amelynek egyik elemeként tavaly nyár óta már a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek a Mol mintegy 450 hazai töltőállomására” – olvasható a közleményben.

Mint írják, ezúttal a töltőállomásokon helyeznek ki mikrochip-leolvasókat: az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival.

A Mol töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült a mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!