Ha már az Aranyparton vannak

2018.04.11. 12:02

Köddé váltak a kameruniak

Nyolc kameruni sportoló eltűnt a Nemzetközösségi Játékokon a versenyzői faluból.

Cameroon's flagbearer Essiane Clotilde leads the delegation during the opening ceremony of the 2018 Gold Coast Commonwealth Games at the Carrara Stadium on the Gold Coast on April 4, 2018. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: William West

Az afrikai küldöttség illetékesei előbb szerda reggel jelentették a hivatalos szerveknél, hogy nem találják öt sportolójukat, majd a nap folyamán további három versenyzőnek veszett nyoma. A queenslandi rendőrség reggel úgy reagált, hogy egyelőre nem tartozik rájuk az ügy, egészen addig, amíg az érintettek vízumai le nem járnak.

Az afrikai ország csapatából öt ökölvívó és három súlyemelő nincs meg.

A játékok szervezői az ügy kirobbanását követő sajtótájékoztatójukon arra hívták fel valamennyi Ausztráliába érkezett sportoló figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a szabályokat és a vízumok érvényességét.

„Annyit mondanék csak, hogy amíg itt vannak, mindenki élvezze Ausztráliát, köztük a kameruniak és más sportolók is.

Tartsák be a törvényeket, s tartsák észben, hogy ebben az ország milyen rendszer működik” – mondta Peter Beattie, a szervezőbizottság elnöke.

Ausztráliában szigorúak a külföldiekre vonatkozó szabályok, az egyik kormánytag már januárban felhívta a Nemzetközösségi Játékokra készülő versenyzők figyelmét, hogy kitoloncolják az országból azokat, akik a vízumuk lejárati idejét követően még ott tartózkodnak.

Borítókép: kameruni sportolók a Nemzetközösségi Játékok nyitóünnepségén

AFP PHOTO / William West

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!