Visszavonulás a vége

2018.01.04. 11:09

Távirányítóval vágta fejbe a nagyszumós a kisszumóst

Egy japán bíróság 500 ezer jenre (1,358 millió forint) büntette meg Harumafudzsi szumó nagybajnokot, amiért tavaly megvert egy fiatal sportolót.

This photo taken on January 6, 2017 shows Mongolian-born sumo grand champion or "yokozuna" Harumafuji performing a ring-entering ceremony at Meiji Shrine in Tokyo. Former sumo grand champion Harumafuji was charged on December 28, 2017 for a brutal assault on a rival wrestler while out drinking in a scandal that has humiliated Japan's ancient sport. / AFP PHOTO / Behrouz MEHRI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Behrouz Mehri

A mongol születésű jokozuna októberben egy bárban keveredett összetűzésbe honfitársával, Takanojvával, aki azzal dühítette fel, hogy belenézett az ő telefonjába. A 33 éves bajnok mérgében egy karaoke-gép távirányítójával vágta fejen a junior korú szumóst.

Harumafudzsi az eset nyilvánosságra kerülését követően bocsánatot kért, majd novemberben bejelentette visszavonulását. Ügyében csütörtökön hozta meg döntését a Nyugat-Japánban fekvő Tottori bírósága.

Borítókép: AFP PHOTO / Behrouz Mehri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!