Szalagkorláton egyensúlyozott

2017.12.03. 09:43

Puszta kézzel tartotta meg a kisteherautót egy rendőr

A jármű egy híd szalagkorlátján egyensúlyozott a szakadék fölött, amikor a helyszínre érkező rendőr belekapaszkodott az autóba és addig tartotta, míg a segítség meg nem érkezett.

Egy kisteherautó egy híd szalagkorlátjára borult Angliában az A1-es autópálya Aberford és Bramham közötti szakaszán, Leedshez közel. Szerencsére nem zuhant a mélybe, mert a véletlennek köszönhetően egyensúlyi helyzetbe került.

Az autó sofőrje még a kormánynál volt, amikor Martin Willis a helyszínre érkezett. A rendőr ellensúlyként kapaszkodott a jármű kerekébe, ezzel meggátolta, hogy a kisteherautó a 8-10 méteres szakadékba zuhanjon. A segítség tizenöt perccel később érkezett meg.

Martin Willis megkönnyebbülve nyilatkozta a The Examiner című lapnak:

„Nem is tudom kifejezni, mennyire örültem, amikor a mentőcsapat végre megérkezett, a negyed óra várakozás sokkal hosszabbnak tűnt.”

A sofőrt sikerült kiszabadítani és kórházba szállították, súlyos sérüléseket szenvedett, de nincs életveszélyben.

A történetet felkapták a közösségi oldalak, többen gratuláltak a rendőrnek, volt olyan, aki azt írta: „Kitüntetést érdemelsz, rendőr úr!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!