Nem volt pánik

2017.10.01. 10:32

A levegőben esett szét egy óriásgép hajtóműve (videó)

Az A-380-asnak kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Visitors watch the Airbus A 380 landing after its flying display during the last public days of the International Paris Airshow at Le Bourget on June 21, 2015. AFP PHOTO ERIC PIERMONT / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Egyik hajtóművének komoly meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre Kanada Új-Fundland tartományában az Air France francia légitársaság egyik, Párizsból Los Angelesbe tartó A-380-as óriásgépe szombaton, senki sem sérült meg. A légitársaság tájékoztatása szerint a gép épségben leszállt Goose Bay repülőterén. A gépen 520-an utaztak, 496 utas és 24 főnyi személyzet.

Az utasok által készített és a világhálóra feltett képek tanúsága szerint a megsérült hajtóműnek a balesetben teljesen eltűnt az elülső gondolája.

Az egyik utas, Pamela Adams egy telefoninterjúban azt mondta, hogy hatalmas csattanást hallottak.

„Úgy tűnt, mintha 35 000 láb magasságban (10 668 méter) egy dzsippel ütközött volna a repülőgép”

- mondta. Hozzátette, hogy megkapaszkodtak és leültek, a pilóta egyenesbe hozta a gépet. Nem sokkal később a hangosbemondóban közölték, hogy az egyik hajtómű felmondta a szolgálatot és Kanadában kényszerleszállást hajtanak végre.

A gépen nem volt pánik, a járat kilencven perccel később gond nélkül landolt.

Borítókép: AFP/ERIC PIERMONT 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!