Egyéb

2017.02.23. 11:01

E-book olvasó ilyet vagy olyat? (x)

Lassacskán értelmet nyer a papírkönyv kifejezés, hiszen az e-book olvasók egyre elterjedtebbé válnak.

Persze továbbra is kiemelten fontos az olvasás öröme és mindaz, amit a hagyományos olvasásról gondolunk, az e-book olvasó előnyös tulajdonságait nehéz lenne kétségbe vonni.

A bestbyte.hu az egyik legnagyobb árukínálattal rendelkezik e-book olvasókból. A tapasztalataik szerint egyre keresettebbek ezek a kütyük, a sikerük pedig azzal magyarázható, hogy az olvasóközönség és az okos otthon felvevőközönsége is nyitott az e-book olvasók iránt.

Igazi szélmalomharc lenne szembeállítani a hagyományos olvasást az e-bookok által nyújtott lehetőségekkel és élményekkel. A „legbölcsészebb” bölcsészek is kénytelenek elismerni, hogy egy e-book bármikor előrántható egy aprócska táskából is, egy újabb könyv letöltése után pedig nem lesz sem nehezebb, sem nagyobb az a bizonyos táska

Az e-book olvasó tehát remek társ az utazásokban és minden olyan élethelyzetben, ahol a hagyományos könyv használata kényelmetlen lehet.

Az e-book olvasó a kényelemről szól

Tagadhatatlan, hogy az e-book olvasó összegzi mindazokat a kényelmi funkciókat, amikre egy hagyományos könyv nem lehet képes. Egy-egy új kötetnek nincs plusz súlya és mérete, ráadásul egy-egy részlet visszakeresése nem okozhat problémát. Ez az a rugalmasság, amit nagyon sok olvasó régóta áhított, természetesen ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondani a hagyományos olvasásról. Mindkét módnak van létjogosultsága, az elektronikus forma sem az ördögtől való.

Gazdaságosság mindenekelőtt

A piacon rengeteg e-book olvasó található, így az árszabásuk is jelentős mértékben eltér. A legolcsóbb készülékek 25 ezer forint körüli összegért vásárolhatók meg. Ezek az úgynevezett gazdaságos készülékek, ahol valamilyen tekintetben kompromisszumra lesz szükség.

Ezek az alsóbb kategóriás olvasók a felbontásban, az akkumulátor üzemidejében vagy a márka megbízhatóságában mutathatnak hiányosságokat, de általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy a legolcsóbb kütyük egyértelműen vacakok, majd az ár növekedésével arányosan nő a minőség is.

Azt azonban ki lehet jelenteni, hogy a magasabb árkategóriában szereplő termékek igyekeznek kiszolgálni szélesebb felhasználói igényeket is. Minél több igényt támasztunk egy e-book olvasóval szemben, annál inkább korlátozódik a figyelmünk a felső-kategóriás készülékekre. Ezek a készülékek már magasabb árkategóriát képviselnek; megbízható és igényes künyüt rendszerint 40 és 80 ezer forint között találunk.

Mire jó az e-book olvasó, ha már ott lapul a zsebben egy mobiltelefon?

Jogos kérdés, hiszen ma már a legtöbben rendelkeznek okostelefonnal vagy táblagéppel. E-book olvasó alkalmazásokat könnyedén letölthetünk, ezek közül számosat ingyenesen is elérhetünk. Érdemes elmondani, hogy az e-book olvasók kifejezetten olvasásra szánt készülékek, így minden technikai fejlesztésük azt a célt szolgálja, hogy maga az olvasás öröme nagyobb legyen.

Nem kell kompromisszumot kötnünk, hiszen a fejlettebb technológiákkal rendelkező e-book olvasók ma már e-tinta funkciókkal is rendelkeznek, vagyis a papír alapú olvasás igazi élményét képesek nyújtani. A hangzatos e-tinta kifejezés mögött egy speciális tükröződésmentes megjelenítési forma áll, ami barátságosabbá és természetesebbé teszi az olvasás folyamatát. Ha jól választunk, biztosan nem bánjuk meg, hogy beruházunk egy ilyen készülékbe; gyors, kényelmes és bármikor használható megoldást kapunk. A nyomtatási költség megspórolásának köszönhetően kiváló áron juthatunk a kedvenc könyveinkhez és olvasmányainkhoz.

Címkék#e-book

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!