TAVALY ÖTVENHAT INTÉZMÉNY LETT ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA

2019.03.06. 08:30

„Zöld” iskolák lehetnek – Május 22-ig várják a pályázatokat

Az Emberi Erőforrások Miniszté­riu­ma az agrártárca együttműködésével nyílt pályázatot hirdetett az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola címek elnyerésére.

Majer Tamás/FMH

Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fia­tal váljon a környezet és az egészség megóvására érzékeny és a globális felelősségvállalásban is elkötelezett felnőtté. Azok az iskolák vagy kollégiumok, amelyekben a fenntarthatóságra nevelés átgondoltan és rendszerszerűen hatja át a napi gyakorlatot, az ökoiskolai hálózat részeként még eredményesebben működhetnek. Minél szélesebb körben válnak az intézmények a hálózat részévé, annál jobban segíti az a közös célok elérését – áll a pályázati kiírásban.

2018-ban az országban 48 köznevelési intézmény először, 54 másodszor vehette át az Ökoiskola címet, 56 intézmény Örökös Ökoiskola elismerést kapott.

A címet viselő intézmények a Magyarországi Ökoiskola-­hálózat tagjaivá válva rendszeres tudásmegosztással, segédletekkel, illetve egyéb le­hetőségekkel fejlődhet­nek tovább.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!