jó tudni

2019.12.20. 13:30

Tovább érvényesek a bérletek

Tóth Alexandra

Budapest, 2017. február 14. Egy készülék segítségével a jegyvizsgáló leolvassa egy utas személyi igazolványáról a vasúti bérlet adatait a MÁV Déli pályaudvarnál lévõ pénztárcsarnokában 2017. február 14-én. Az új típusú személyi igazolványra is föl lehet tölteni a vasúti bérletet, a szolgáltatást a Budapest-Pusztaszabolcs vonalon kísérleti jelleggel vezette be a MÁV-Start Zrt. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A téli szünet és az ünnepi szabadságolások miatt tömeges vásárlási igényekre lehet számítani január elején. Ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a 2019 decemberére szóló dolgozói és tanulói bérletekkel egészen 2020. január 7-ig lehet utazni a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatók helyközi járatain – tájékoztatta a tárca az MTI-t. Emlékeztetnek arra, hogy a havi bérletek rendes érvényessége a következő hónap ötödik napjáig tart.

Mivel januárban a fordulónap vasárnapra esik, a problémamentes évkezdés, a pénztári várakozási idők csökkentése érdekében a tárca két nappal meghosszabbítja a decemberi bérletek érvényességét – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!