Kosztolányi és tanítványai

2019.08.05. 08:30

Sokszínű kollektív tárlat nyílt az evangélikus templomban

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Már több mint két esztendeje működik Kulcson Kosztolányi György festőművész alkotóköre, amelynek tagjai rendre megmutatják régi és új a munkáikat a város és a környék kiállítótereiben.

Vasárnap délután az evangélikus templom gyakorta galériaként is üzemelő közösségi terében nyílt meg az alkotókör legújabb kollektív tárlata, amelyet a házigazdaként Stermeczki András lelkész köszöntött. A megnyitóba ágyazva Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán zenés-verses műsorát élvezhette a termet zsúfolásig megtöltő közönség. A kiállítást barátként és műgyűjtőként a szintén kulcsi illetőségű Rizmayer János ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, majd Kulcs polgármestere, Jobb Gyula mondott köszönetet a mesternek, azaz Kosztolányi Györgynek a településen végzett kulturális és közösségépítő munkájáért.

A valóban sokszínű, számos érdekességgel szolgáló kollektív tárlat három héten át lesz látogatható az evangélikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!