nem lehet unatkozni

2019.03.05. 08:30

Programkavalkád lesz márciusban az MMK-ban

duol.hu

Dallamkaland – Radványi Balázs gyermekkoncertje a CsupaCsoda Birodalom Népmesepontban

Március 6-án 10 órától a színházteremben (több óvodás csoport jelentkezett már be, már csak egyéni látogatókat tudunk majd fogadni)

Radványi Balázs Kossuth- díjas zeneszerző, előadóművész, a Kaláka zenekar frontembere, akinek dalai játékos-ritmikus formában szólaltatják meg mai, és klasszikus költőink verseit a fantázia és a mesevilág szárnyán.

Az előadás címe: – DALLAMKALAND 2019 – Radványi Balázs színpadi koncertje

Műsora, amelyben megzenésített klasszikus és kortárs versek szerepelnek, ajánlott minden korosztálynak, a legkisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt. Interaktív előadást tart, amely során a gyerekeket is aktívan részesévé teszi a koncertnek.

A műsor időtartama: 45 perc

Aromaterápia mindennapjainkban II. Főszerepben a nők

Március 8-án 18 órától

Előző alkalommal betekintést lehetett nyerni mi mindenre adhatnak természetes megoldást az esszenciális olajok.

Ezen a napon szeretnénk kiemelni a nőket és ezért a beszélgetés középpontjában is ők lesznek. Hogyan lehet támogatni, kezelni különféle felmerülő női problémákat. Sok hasznos információ hangzik el és a végén kötetlen beszélgetés.

Díjtalanul látogatható ismeretterjesztő előadássorozat – előadója Mensáros Gábor. Az eseményre érkező minden hölgy látogató az intézménytől meglepetésben részesül

Elkövetkezendő kiemelt események:

  • Lengyel retró plakát kiállítás a Lublini Állami levéltárból az MMK Galériában
  • Március 11-én 17 órától a színházteremben

  • Csadi Zoltán önálló estje- Petőfi útirajz
  • Március 12-én 17 órakor 310 terem

  • Március 12-én 17 órakor Csadi Zoltán színművész önálló estjét tartja az MMK 310-es termében. Petőfi Sándor Útirajzok címmel barangolhatunk a költő korában.
  • Petőfi mindössze 24 éves volt, amikor megírta útirajzait. A fiatal és szabadlelkű költő írásában rengeteg humorral és szeretettel beszél vándorszínész éveiről, útitársairól, a városokról, amiket bejár, az emberekről, akiket útja során megismer. Meglepő őszinteséggel mond véleményt kortársairól és vall érzelmeiről. 19. századi „road movie” nem várt modernséggel a nagy klasszikus tollából. Petőfi Sándor Úti levelek Kerényi Frigyeshez című művéből szerkesztette és előadja: Csadi Zoltán.

    Csadi Zoltán, a Bartók színház színésze és igazgatóhelyettese rendkívül szuggesztív módon, de valami elképesztő éteri könnyedséggel tolmácsolja Petőfi útirajzok írásaiból összeválagotatott hetven perces előadását, s tolmácsolja a költő gondolatait. Az est során az 1847-ben íródott úti barangolások, utazások során keletkezett írásokból hallhatunk válogatást. Ezeket Petőfi Úti levelek Kerényi Frigyeshez címezte. Pesttől Debrecenig, Erdődig, ahol szerelme Juliska, Szendrey Júlia élt.

    A színpadi előadás módot még kifejezőbbé teszi a félkaréjos háttér installáció, amin a települések grafikái és az írások keletkezéseinek dátuma lesz olvasható, axonometrikus ábrázolással. A kellékek is megtalálják a funkciót, a szék, a sál, a kabát, a hátizsák, ami további tárgyakat fog rejteni. Köztük egy tabletet, amin egy meseszép világot láthatunk majd, Petőfi másik szerelmét, miközben a költő gondolatait idézi fel.

    Petőfit így „tálalva”, kiváltságos érzésként élhetett meg és élheti át a néző egyaránt. A közönség igazi prózai és színházi élményben részesül.)

    A rendezvény helyszíne: Munkásművelődési Központ 2400, Dunaújváros Apáczai Csere János utca 11.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!