Tudja már, hol majálisozik?

2019.04.30. 10:30

Programajánló május elsejére városunkból és környékéről

Május elsején minden évben számtalan kikapcsolódási lehetőség adódik, városunkban és a környező településeken egyaránt.

Tóth Alexandra

Mint ahogy azt megszokhattuk, Dunaújvárosban már ma elkezdődik a májusi mulatság: este hattól a My Way Dance School, majd a Mocskos Márka és Caramel lép fel, az egész napos programok viszont május elsején lesznek. A délelőtt a gyerekekről szól majd, délután főként táncos fellépőket nézhetnek meg a főtérre látogatók, este pedig a TataMinek szolgáltatja a zenét, végül pedig a Tommy Stormy trió feat. Petrovna játszik majd az utcabálon. Az elmaradhatatlan rendezvénykísérő programok persze idén sem hiányozhatnak: bazárok, büfék várják vásárolóikat, ugrálóvárak, arcfestés, kreatív foglalkozás pedig a gyermekeket fogadja szeretettel.

Szinte minden gyerek örülne egy hatalmas, színes héliumos lufi nak ilyenkor Fotó: archív/Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Rácalmáson sportosan indul majd a délelőtt május elsején, többek között érkezik az aerobic nagyasszonya, Rubint Réka is, kora délután zenei előadók szerepelnek, a gyerekek örömére pedig a légvár és az arcfestés mellett családi vetélkedő is várható.

Kicsit távolabb, de még mindig vonzáskörzetünkbe kalandozva érdemes megemlíteni az adonyi majálist a kastély kertjében. A vursli hangulaton túl olyan fellépőket várhatunk, mint a Bestiák, Nótár Mary és Márió, a tangóharmonikás, délelőtt pedig Németh Szilárd közreműködésével indul főzőverseny, amit a város séfje választás követ majd.

Az előszállási majális főleg a délelőttre koncentrálódik, de a rövid idő alatt is változatosak lesznek a programok: kutyás bemutató, táncos fellépők, foci, íjászkodás és habparti várható majd a nap folyamán.

Az igazán sportos vonalat viszont Dunaföldvár képviseli: a gyerekprogramok, bemutatók és a főzőcske mellett több mint 10 sportban próbálhatjuk ki magunkat, este pedig a veterán, de még mindig közkedvelt rockzenekar, az Ossian koncertjén mozgathatjuk meg azon izmainkat, amik délelőtt valahogy kimaradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!