Olvasnivaló őszi estékre

2019.11.12. 08:30

Öt szerző friss kötetét mutatja be az Álomgyár

Az Álomgyár kiadó öt szerző könyvét jelenteti meg az ősz során. A szerzők az EMKE irodaház konferenciatermében meséltek a műveikről egy sajtótájékoztatón.

Tóth Alexandra

Novelláskötettel debütált Palotás Petra, az egykori műsorvezető. Éppen 10 éve szakított a médiával, és az azóta eltelt évek során gyökeres változások történtek az életében. Megőrizte ugyanakkor a nyitottságát, sőt, talán fogékonyabbá vált az élet szépségeire és visszásságaira. Ez ihlette novelláskötetét, amely az Igazgyöngyök címet kapta – illően a szívmelengető és torokszorító történetekhez, amelyek helyet kapnak benne, lelki és szellemi táplálékot nyújtva ebben a sokszor közönyös világban.

Hidasi Judit újságíró 99 gondolat a szeretetről című könyvét egy személyes tragédia ihlette. A szerző az édesanyja elvesztését követő gyászterápia nyomán kezdett el foglalkozni a szeretet és a boldogság megélésével. Ezek után fogalmazta meg segítő és önfejlesztő gondolatait, amelyek elkísérhetnek a mindennapokban, erőt adva ahhoz, hogy megértsük saját magunkat és egymást.

Új könyvvel jelentkezik Papp Diána újságíró is, akinek Most élsz című regénye már a hetedik a sorban. A szerző szerint ez a regénye más, mint az előzőek. A személyessége miatt egyfajta önismereti utazás, amelynek során saját életének útkeresését tárja az olvasók elé. Könyve elsősorban az ábrándoktól mentes felnőttkorról, a nosztalgiázásról, a „majdegyszer” helyett a „most­élsz” melletti hajthatatlan kiállásról szól.

Más világba kalauzol Budai Lotti régen várt, Rizsporos hétköznapok című könyve, ami a 18–19. századi nők budoár- és divattitkaiba avatja be az olvasókat. Ez a gazdagon illusztrált album többéves kutatómunka nyomán született meg: Lotti egy időre még Párizsba is költözött, hogy a kor divatját kutassa, és alaposan megismerje a helyszíneket, ahol a hölgyek megfordultak.

Történelmi témát boncolgat Csabai Márk Így öltek ők című könyve, ami szintén alapos kutatómunka által jött létre. A szerző öt éven át gyűjtötte az anyagokat a Belügyminisztérium archívumából ehhez a tíz leghírhedtebb magyar tömeg- és sorozatgyilkos életét bemutató, képekkel alaposan dokumentált albumhoz: korabeli sajtófotókat és újságcikkeket böngészett, felkutatta a rendőrségi jelentéseket is. Az így született könyv megdöbbentő, idegborzoló, olykor gyomorforgató történésekről rántja le a leplet az 1900-as évek elejétől egészen napjainkig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!