koncertajánló

2019.12.06. 13:30

Operametál lapul a puttonyban?

Egyre nagyobb sikereket érnek el azok a metálzenekarok, amik élükön egy női frontember-énekessel indultak világhódító útjukra. Kétségtelen, hogy ebben annak idején a Nightwish volt az úttörő Tarja Turunennel az élen

Tóth Alexandra

Yes, I'm working backwards... The end of last night's Nightwish concert. More photos to follow.

Persze azóta már sok víz lefolyt a Kemijokin, és a finn a szimfonikus metál zenekar vezéralakja és hangja egy másik hölgy, név szerint Floor Jansen lett, de egy dolog mit sem változott: a zenekar egyszerűen imádja Magyarországot, olyannyira, hogy szinte a Mikulás szánján érkeznek hozzánk: december 7-én a Papp László Budapest Sportarénában játszanak majd – 2020-ban.

Gondolhatnánk, hogy abszolút felesleges ennyire előre gondolkodni, viszont a Nightwish esetében már az is borítékolható, hogy nagyjából 2020 első három hónapjában már az utolsó normál állójegyek is elfogynak.

A Nightwish egy fárasztó koncert után Fotó: flickr

Az együttes legutoljára 2015-ben adott ki albumot, a legújabbra lassan, de biztosan készültek a nóták. Az Endless Forms Most Beautiful című albumot követő anyagot hosszas próbák után vették fel – nyilatkozta Floor Jansen egy interjúban.

Az együttes működése óta összesen nyolc nagylemezt adott ki, a nagy áttörést a 2004-es Once című albumuk jelentette a finn csapat számára. Igaz, már az előtt is kuriózumnak számított, Tarja Turunen operaénekesi hangja miatt. Az „operametál” bandaként elhíresült csapat most már csak simán szimfonikus és bár egyre több a vetélytárs, azért a Nightwish örök ikonnak számít. A jegy ideális karácsonyi ajándék lehet valamennyi metálos számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!