minden segítségre szükség van

2018.11.13. 13:00

Önkénteseket vár a vöröskereszt

Körmendi Erzsébet

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új, országos programot indított, amelynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel, és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása, amelyek révén a célcsoport munkaerőpiaci és foglalkoztatási helyzete javítható.

A projekt keretében a szociális segítésre, az elsősegélynyújtásra és a katasztrófavédelmi területen végezhető önkéntes tevékenységre koncentrálnak. Azon túl, hogy minden munkahelynek rendelkeznie kell elsősegélynyújtó munkatárssal, így már előnyt élveznek a munkaerőpiacon a képzésben résztvevők, a projekt önkéntesei számára biztosítják a B kategóriás jogosítvány valamint a nyelvvizsga megszerzését is! Az önkéntesek bekapcsolódhatnak a szociális munkába, a véradásszervezésbe, a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, valamint a katasztrófavédelmi felkészülésbe is.

Dunaújvárosban is várja az érdeklődőket Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője a 25/544-231-es telefonszámon, vagy személyesen a polgármesteri hivatal 808-as irodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!