Leendő hallgatóknak

2018.12.03. 07:30

Nyílt napra hívta a diákokat és szüleiket a DUE

Megkezdődött a felsőoktatási felvételi szezon – ennek biztos jele, hogy a hazai intézményekhez/versenytársakhoz hasonlóan a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) is nyílt napon mutatkozott be a képzési kínálata iránt érdeklődő leendő hallgatóinak és a szülőknek.

Szabó Szabolcs

A campus A épületének konferenciatermében elsőként dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási és általános rektorhelyettese üdvözölte az érdeklődőket, majd egy átfogó előadás keretében mutatta be az intézmény történetét, jelenlegi szerepét a magyar felsőoktatási rendszerben. A rektorhelyettes kiemelte, a statisztikák azt mutatják, a diploma jó befektetés, a tudatos karrierépítés egyik fontos állomása. E diploma megszerzéséhez pedig minden segítséget megkapnak a DUE mindenkori hallgatói. Ilyen a már nemzetközi hírnévvel bíró módszer a szakmentori rendszer – más néven: HASIT, amely az oktatási és a közösségi élet minden területén hatékony segítséget nyújt a hallgatóknak. Legyen az egy kurzus teljesítése, vagy egy pályázat, tudományos diákköri dolgozat elkészítése.

A DUE diákéletébe is bepillanthattak az érdeklődők Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika külön szólt az újvárosi intézmény kiterjedt és sokak számára elérhető külföldi kapcsolatrendszeréről is. Mint kifejtette, jelenleg több mint 200 külföldi diák tanul náluk és közel harminc országban vannak oktatási, képzési és tudományos partnereik. Ennek köszönhetően minden hallgatójuk számára reálisan elérhető egy-két félévnyi külföldi tanulás is.

Dr. Király Zoltán, az egyetem informatikai intézetének igazgatója az egyre népszerűbb duális képzési rendszert mutatta be a hallgatóságnak.

– A duális rendszer együtt képes nyújtani a megfelelő elméleti, szakmai, illetve a mára már elengedhetetlen céges, gyakorlatorientált képzést. Intézményünk több tucat neves partnerrel rendelkezik, és a munkaadói részéről is folyamatosan pozitív értékeléseket kapunk. Azaz a DUE hallgatói, későbbi munkavállalók felkészültsége jó, tudnak és akarnak csapatban dolgozni, fejlődni, tanulni – fogalmazott dr. Király Zoltán. A nyílt nap keretében az érdeklődők részletesen megismerhették az intézmény képzési kínálatát, valamint a campus modern in­frastruktúráját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!