ajánló

2019.01.25. 07:46

Na de ki ölte meg Laura Palmert?

A televíziós sorozatkészítés egyik legnagyobb durranása közel harminc év távlatából is.

Tóth Alexandra

Misztikus, művészi és még kissé horrorisztikus is a Twin Peaks, de mit is várhatnánk egy olyan alkotástól, amit David Lynch – igaz, Mark Frosttal – karöltve készített?

Az első évad pilot epizódja annyira jól sikerült, hogy további 22-őt készítettek el utána, de a történet iránti érdeklődés fokozatosan elapadt a második évadnál, és végül huszonöt évnyi szünet után, 2017-ben jött az újabb epizód, szintén Lynch gondozásában. A történet szerint egy Twin Peaks nevű városkában rejtélyes gyilkosság történik. Az út mentén egy nejlonba csavarva találják meg a fiatal és gyönyörű Laura Palmer holttestét. A gyilkosság részleteit Cooper nyomozó kezdi felderíteni, a történet előrehaladtával pedig nem hogy tisztulna a kép, hanem egyre csak bonyolódnak a szálak. Közben történnek az ezoterikus események is, amelyeknek köszönhetően néha azt érezzük, műfajt váltott a sorozat, pedig nem, hiszen még ezek a valóságtól elrugaszkodott, álomszerű jelenetek is tökéletesen beleillenek a teleregénybe. A harmadik évadra viszont a nagy kérdés, hogy ki ölte meg Laura Palmert, már kiderült, főleg nézői nyomásra, de Laura halála még mindig olyan alapanyag, amiből ezerféle mást is tudunk még gyúrni. Mondjuk könyvet, Laura Palmer titkos naplója címen. Na de aki igazán el akar varázsolódni, az ezúttal ne olvasson. Mozizzon inkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!