Pintér Attila, a szocialisták helyi elnökének reagálása

2019.04.10. 15:30

MSZP – s nem a Jobbikra...

Várkonyi Zsolt

A tisztánlátás kedvéért címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke, amelyen reagálni kívánt városunk polgármestere korábban azonos címmel kiadott közleményére. Megfogalmazása szerint a közlemény tévesen fogalmaz, hiszen a 2010-es esztendőben nem a Jobbiktól és a DK-tól vette át a város vezetését a Fidesz. Az MSZP-s elnök egyrészt nem „emlékszik” arra, hogy a Jobbik valaha is irányította volna a várost, és reményei szerint nem is fogja, amíg a DK az említett időpont előtt nem is létezett (itt a korábbi közlemény egyébként arra a politikai szellemiségre utalt, amit ezek a pártok képviselnek – szerk.), és bár szocialista polgármestere volt azelőtt a városnak, a közgyűlés azonban fideszes többséggel rendelkezett, így az akkor keletkezett 17 milliárd forintnyi adósságért, amellyel átadták a város költségvetését, őket kellene okolni. Az elnök egyúttal kitért a város idei költségvetésében tervezett 1,5 milliárd forintnyi hosszú lejáratú hitelre is, amelyet elmondása szerint azért vett föl a város, hogy a 2019. évi költségvetést finanszírozni tudja. Ezt ő rossz iránynak tartja.

Az EP-választásokra utalva az elnök jelezte, hogy a Párbeszéddel közösen megkezdték az uniós kampányukat, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozókra, a munkavállalók képviseletére. Ennek keretében az MSZP országos szervezete egy fórumsorozatot szervezett „Munkásparlament” címmel, amelynek első állomása hétfőn városunkban volt. Ezeken a rendezvényeken a párt vezetői fejtik ki a véleményüket arról, hogy mind Magyarországon, mind az Európai Unióban mit kívánnak képviselni a munkavállalók érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!