egy csipetnyi történelemi

2019.01.16. 17:00

Két római kalandjai

duol.hu

A két római legionárius kalandjaik során lassan bejárják a Római Birodalom provinciáit, a szerző gyakorló történészként bemutatja nekünk a birodalmat I. e. 43-tól. Cato és Marco igazi ókori akcióhősök, akarva-akaratlanul részesei a hatalmi összeesküvéseknek, és szolgálati helyük valahogy mindig az éppen lázongó tartományban van. Ez persze nem baj, sőt! E folyamatos kalandok adják meg a történetek keretét. A két barát karaktere jól kidolgozott, van családjuk, gondjaik, és bizony életük minden, csak nem könnyű. A környezet, illetve az események leírása annyira magával ragadó, hogy szinte érezzük a gyakorlótér homokját a szánkban, amikor a szereplők a kemény kiképzéseket végzik a napsütötte egyiptomi alakulótéren.

A főszereplők sokszor részesei vagy okozói egyes eseményeknek, de szerepük arányos, nem közlegényként fordítják meg a csaták sorsát, vagy egymagukban döntenek meg egész birodalmakat. Van olyan főellenség, akit három köteten keresztül üldöznek, és sorozatosan átveri őket. És persze ott vannak az udvari intrikák szereplői, akiket a hozzájuk hasonló közemberek nem tudnak befolyásolni.

Az eddig megjelent kötetek: 1. A sas árnyékában. 2. A sas hóditása. 3. A sas vadászata. 4. A sas és a farkasok. 5. A sas prédája. 6. A sas próféciája. 7. Sas a sivatagban. 8. A Centurio. 9. A gladiátor. 10. A Legio. 11. A praetorianusok. 12. Vérhollók. 13. Vértestvérek. 14. Britannia. 15. Invictus. 16. A Caesarok napja. Bátran ajánljuk a könyvsorozatot a történelmi regények kedvelőinek.DH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!