ajánló

2019.10.19. 08:30

Két kacaj között a nyers igazság

Vannak olyan retró sitcomok, amik a mai világtól már kínosan idegenek, pedig csak 10-20 évvel ezelőtt készültek. És van, amihez képest tök mindegy, hány év telik el, az igazsága, mondanivalója ugyanaz.

Tóth Alexandra

A Két pasi meg egy kicsi 2003-ban jelent meg a képernyőn és 2015-ig húzta. Ez gyakorlatilag 12 évnyi non-stop nevetést jelentett és több millió sorozat-, pontosabban komédiafüggő embernek. Amellett, hogy benne volt minden, ami irritáló lehet egy klasszikus sitcomban (például a gépi nevetés vagy a kínos szituációs poénok), azért valamivel kimunkáltabb a zsáner többi tagjánál.

A történet egy testvérpár mindennapjait mutatja be, megfűszerezve az egyik főszereplő kisfiával, akiről vasárnapi apukaként gondoskodik. Ez az apuka Allan, az elvált, enyhén metroszexuális, szerencsétlen, csóró, smucig, de jóindulatú férfi, aki bátyjánál, a gazdag reklámzene-szerző, iszákos, nőcsábász Charlie­-nál lakik. Főszerepben van még Bertha, a nagyszájú és lusta házvezetőnő, valamint a kicsit lassú, de élelmes és a maga módján cuki kissrác, Jake.

Ezekből a szereplőkből egy kiváló, szórakoztató esti lazulós félóra alakul ki, közben két kacaj mögött egy örök érvényű, valós problémával, ami minden sorozatbeli konfliktusnak, problémának az alapja: a mérgező anya...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!