jubileum

2019.02.04. 17:00

Irodalmi és fotós pályázatot is hirdettek Földváron

Várossá avatásának harmincadik évfordulóját ünnepli idén Dunaföldvár. A kerek évforduló kapcsán pályázatot hirdetett a Művelődési Központ és Könyvtár.

Hano Erzsébet

Honlapjukon azt írják, hogy egyrészt irodalomkedvelők és művelők jelentkezését várják olyan alkotásokkal, amelyek a városhoz kötődnek, a városról szólnak. A pályamű lehet vers vagy bármilyen prózai alkotás, a terjedelme pedig legfeljebb öt oldal. Nevezni 10–14 és 15–18 éves korcsoportban, illetve 18 éven felül lehet.

A pályázatokat e-mailben, a [email protected] címre várják, word formátumban. Annak, aki több alkotással nevez, minden pályaművet külön e-mailben kell elküldenie, és az elérhetőségek mellett egy jeligét is meg kell adni. A beküldés határideje 2019. március 14., 16 óra, az eredményhirdetés április 12-én lesz. Az első helyezett 30 ezer, a második 20 ezer, a harmadik 10 ezer forint díjazásban részesül. A műveket szakmai zsűri bírálja el.

„Fotózd le a múltat!” címmel ugyancsak pályázatot hirdettek. A cél, hogy a jelentkezők fényképeken mutassák be, miként változott Dunaföldvár az elmúlt évek alatt. Ehhez egy régi kép újrafotózására van szükség azonos nézőpontból és ugyanazzal a beállítással, amellyel az eredeti készült. A régi és az új képet is a ­[email protected] címre várják 2019. május 15., 16 óráig, és az elérhetőségek mellett ez esetben is szükség van egy jelige megadására. Kikötés, hogy a régi és az újonnan készített fotók hosszabbik oldala legalább 3000 pixel legyen.

A fotópályázat helyezettjei az előbbivel azonos díjazásban részesülnek. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt fotókból pedig 2019. június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján kiállítás nyílik a Dunaföldvári Várban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!