mínuszok jönnek

2019.12.27. 13:30

Hűvös hétvégi éjszakák elé nézünk

Az előrejelzések szerint igazi fagyos, téli reggelek következnek

duol.hu

Szombaton kialakulhat hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső, alapvetően azonban napos idő lesz jellemző. Erős, a Dunántúlon viharos északi szélre készülhetünk. Hajnalban -6, +1, délután 1-5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap már országszerte fagyos reggelre és hideg nappalra készülhetünk. A hegyekben, a fagyzugos tájakon -5 fok alá csökken a hőmérséklet. Napközben sok napsütés ígérkezik, csapadék nem valószínű, 0, +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Még többfelé élénk, erős lesz az északias szél.

Orvosmeteorológia – Péntektől hidegfront hatását érezhetjük, fejfájás, görcsös fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ami a továbbra is szeles időben még fokozódhat. Emellett az elalvás is nehezebb lehet a megszokottnál. Az álmatlanság miatt fáradékonyabb lehet, és a szokásosnál ingerlékenyebbé válhat. Vérnyomás-ingadozás szintén felléphet az arra hajlamosaknál. Felerősödhetnek az allergiás tünetek, asztmatikus rohamok léphetnek fel. A hő- és komfortérzeten ront az erős szél, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet. Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Közlekedésmeteorológia – futó záporok, hózáporok okozhatnak átmenetileg vizes, csúszós utakat. Az északnyugati szél továbbra is élénk, erős lökésekkel csökkentheti a járművek menetstabilitását. A szeles, változékony időben figyelmetlenebbek, frusztráltabbak lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!