gasztroangyal

2018.12.28. 19:00

Gyermekkorunk páratlan ízvilága

Idén is megkértek az angyalkák, hogy írjak nekik egy könyvlistát, amiből válogathatnak nekem karácsonyi ajándéknak való olvasmányt.

Tóth Alexandra

Gasztroangyal-függőként egyértelmű volt, hogy Borbás Marcsi egyik könyve is felkerüljön a listára. Mégpedig a fehér. A sűrűje.

„100 szívmelengető recept”, szerepel az alcímben. És valóban. Marcsi olyan ételeket válogatott össze, amik szó szerint megdobogtatják a szívünket, az övét duplán is. Egyrészt, mert ezeket a recepteket országjáró utazásai során gyűjtötte és háttértörténetük miatt igen kedvessé váltak a számára. Másrészt pedig ezek a gyermekkor ízei. Ezeket készítették – legalábbis vidéken biztos – a nagyszülők, szülők a gyermekeiknek, unokáknak, ezeken a recepteken nőttek fel generációk, és még én is, noha ezeket a recepteket újra, ugyanúgy elkészíteni nem lehet, legalábbis eddig nem lehetett. Marcsi összegyűjtötte azokat, és nem csupán hagyományos receptként tolmácsolja, hanem elmeséli az olvasónak azok háttértörténetét, az elkészítés legjobb módját és minden praktikáját, sőt, több ízben tart alapanyag-gyorstalpalót olyan, mindennapi használatban lévő élelmiszerekről is, mint amilyen a burgonya – meglepően sok információval.

Marcsi főz, a szokásos átéléssel Fotó: Facebook

Borbás Marcsi szakácskönyve élteti a hagyományokat, és bár a nehéz ételek mellett a túlzott rajongása is megfeküdheti a gyomrunkat, a gyönyörű fotók, az igényes szerkesztés és az édes nosztalgia minden elvárásunkat kielégíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!