a 27. következik

2019.12.06. 19:30

Gastroblues Fesztivál: lemezbemutató, emlékezés, jótékonykodás

Júliusban már a 27. Gastroblues Fesztivált rendezték meg Pakson. Régi hagyomány, hogy december elején tartják a szervezők a lemezbemutatót, amelyen a nyári fellépők közül többeket is viszont láthatunk.

Agárdy Csaba

A december elejei időpont különben nem véletlen, a fesztivál ezzel is emlékeztetni akar arra, hogy 2004-ben a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson milyen kellemetlen helyzetbe hozta az anyaország a határon túli magyarokat. Ezért a december 7-i szombati eseményen a felvidéki (Galánta), a kárpátaljai (Visk) és az erdélyi (Kézdivásárhely) magyarok is képviseltetik magukat.

A szombati koncertek szünetében – ez is régi hagyomány – tombolasorsolást tartanak, és a tombolákra befolyt összeggel ezúttal a kárpátaljai magyarlakta Visk település gyerekeinek a karácsonyát szeretnék szebbé tenni a fesztiválozók. (A Gastroblues egyébként már segített a viski magyar óvoda felújításában is.)

A koncertek a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban lesznek

16:00: Gastroblues vándorkiállítás

17:00: Kalus & Doki Duo

18:00: Nemes Zoltán, Mezőfi István, Kalus, Doki, Pál Balázs Jenő – Jam

20:00: Pál Balázs Jenő Trió (Woodstock emlékzenekar)

22:00: Little G. Weevil & Dionne Bennett. feat. Premecz Mátyás

24:00: Tűzkerék xT.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!