perkátaiaknak lényeges

2019.02.04. 19:00

Fontos tudnivalók a szemétszállítással kapcsolatban

A héten a szemétszállításhoz kapcsolódó levél érkezett meg minden ingatlantulajdonoshoz

duol.hu

A város mellett még huszonkét településen gyűjti a Vertikál a hulladékot

Fotó: Zsedrovits Enikő

Ebben benne van a kukákra kihelyezendő, a 2019-es szállítást igazoló matrica, amelyet február 1-jétől kérnek kihelyezni, azaz a csütörtöki szállításnál már szükséges. A matricákkal kapcsolatban tavaly is sok olyan probléma volt, hogy lelopták az kukáról, nyilván olyan céllal, hogy valaki a saját kukájára rátegye, miközben nincs előfizetése. Ezért a szolgáltató is azt ajánlotta, hogy a felragasztás után minimális jelzéseket tegyen rá az előfizető, vagy sértse meg a matricát, de csak annyira, hogy az még teljesen felismerhető legyen, így megnehezítve a matricalopók dolgát.

A levélben egy csak a perkátai szállítási időpontokat tartalmazó naptár is volt, és természetesen a szelektív és a zöld hulladék fajtáinak felsorolása. Ebből látszik, hogy tegnaphoz két hétre, Bálint-napon lesz a következő szelektív (sárga fedelű) edényzet szállítási időpontja, míg a zöld hulladéké a Költészet napján, április 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!