borongós idő

2019.12.07. 07:30

Felhős hétvége elé nézünk

Az előrejelzések szerint a hétvégén marad a borongós időjárás, hétfőn hidegfront érkezik.

duol.hu

Szombaton is többfelé borult, tartósan párás, ködös időre van kilátás, néhol kezdetben hószállingózás, ónos szitálás, napközben pedig átmenetileg ködszitálás előfordulhat, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Délután 1-9 fokra van kilátás, délen lesz enyhébb az idő.

Vasárnap tartósan párás, ködös, borongós, és naposabb tájak váltakoznak majd. Számottevő csapadék nem várható. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 10 fok között alakulhat.

Hétfőn egy hidegfront hozhat többfelé esőt, záporokat, de kisöpri a talaj közeli ködös levegőt, így többfelé enyhülhet az idő. 4-12 fokos maximumokra számíthatunk. Időnként megélénkülhet a szél.

Orvosmeteorológiaaz előrejelzések szerint fronthatás nem terheli szervezetünket. A reggeli órákban érezhető zord hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért a felfázásos panaszok elkerülése érdekében érdemes rétegesen öltözködni. A krónikus légúti megbetegedésekre is kedvezőtlenül hat az alacsony hőmérséklet. Gyakori tünetként jelentkezhet még a vérnyomás-ingadozás.

Az utakon – szombat reggelre többfelé köd képződhet, amely helyenként napközben is tartósan megmaradhat korlátozott látási viszonyokat okozva. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás teheti síkossá, csúszóssá az utakat, napközben pedig néhol kisebb eső, északkeleten ónos eső sem zárható ki. Alapvetően továbbra is borongós, szürke időben lesz részünk, csak kisebb körzetekben süthet ki a nap. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!