átlagosan 13 %

2019.02.14. 11:01

Béremelés a DUNAFERR-nél

Kétszámjegyű béremelés lesz az ISD Dunaferr társaságcsoportnál. A munkáltató és a reprezentatív szakszervezetek, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet szerdán aláírták a bérfejlesztésről szóló megállapodást. Ennek megfelelően a dolgozók bére idén átlagosan 13 százalékkal emelkedik.

duol.hu

A korszerű technika lehetőségeit felhasználva bepillantanak a kohó titokzatos belsejébe Fotó: ISD DUNAFERR

Dunaújváros A vállalatcsoport bejelentése szerint az elmúlt években megvalósult termelési volumen-növekedés komoly bérfejlesztésre ad lehetőséget 2019-ben is. A közlemény szerint az ISD Dunaferr nemcsak túlélte a kohászatot sújtó válságot, hanem az elmúlt években sorra elvégzett technológiai fejlesztésekkel, beruházásokkal növekedési pályára állt. A béremelés kapcsán Evgeny Tankhilevich cégvezető elmondta, hogy a vállalat célja versenyképességének fenntartása a munkaerőpiacon is, hozzátéve, hogy nem szabad ugyanakkor elfelejteni az acélipar ciklikus jellegét, ami miatt az iparág nagyon érzékenyen reagál a regionális és a globális működési faktorok bármilyen megváltozására. A cégvezető szerint nem elégedhetnek meg az elért eredményekkel, stratégiai céljuk a magas hozzáadott értékű termékek gyártásának növelése, a partnereinknek nyújtott szolgáltatások minőségének és színvonalának emelése.

A 2019-es bérmegállapodás szerint január 1-i hatállyal átlagosan 13 százalékkal emelkednek az alapbérek a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződés (DTKSz) hatálya alá tartozó dunaferres társaságoknál. Ennek bázisa az ez év január 1-i statisztikai állományi létszám jelen alapbérfejlesztés végrehajtása előtti alapbértömege. Az alapbérfejlesztés elemei szerint alanyi jogon minden munkavállaló 25 000 forint havi alapbérfejlesztésben részesül. Ezen túl további átlagosan 6,25 százalékos differenciált bérfejlesztésre is sor kerül. A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a személyi jövedelemadó változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket. A béren felüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi „pulykapénz” bevezetése, iskolakezdési támogatás biztosítása, törzsgárdajutalom folyósítása) az átlagos százalékos alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.

Az emelt alapbéreket a márciusra járó bérek kifizetésével egyidőben kapják meg a munkavállalók.

Az aláíró felek ugyanakkor megállapodtak a DTKSz szerinti szociális és egyéb juttatásokról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!