Rocklegendák koncertje

2019.11.08. 14:30

Az Omega és a Nazareth együtt

Az Omega zenekar ismét kitesz magáért. Az ötvenhét éve működő együttes ma a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, méghozzá nem is akármilyen vendéggel.

Agárdy Csaba

Fotó: Picasa

Ne használjuk azt a szót, hogy előzenekar, mert ez nem igaz, és méltatlan is lenne a Nazarethez, amely a hetvenes években az egyik legnépszerűbb, legsikeresebb hard rock együttes volt a világon, és megalakulása óta folyamatosan ténykedik, legutóbbi lemezük Tattooed On My Brain címmel tavaly jelent meg. A Nazareth egyébként 1968-ban alakult, amikor az Omegának a legelső lemeze a Trombitás Frédi megjelent.

A két banda többször is fellépett már közösen, legtöbbször Németországban, de Magyarországon most szerepel először együtt a magyar rocklegenda, illetve a skótok világhírű együttese.

A koncert ma este 20 órakor a Nazareth fellépésével kezdődik, a tervek szerint ötven percet játszanak, majd jön az Omega, amely a Tűzvihar elnevezésű turnéjukat viszik színpadra.

Kóbor János, a zenekar énekes-frontembere a napokban több helyen is nyilatkozta, hogy huszonnégy dal eljátszását tervezik.

Az Omega erre az évre nem tervezett nemhogy Aréna-koncertet, de budapestit sem, azonban addig „agyaltak” a Nazareth-tel, amíg csak összehoztak egy nagyszabású előadást. Az Omega eddigi munkásságát ismerve, kétségtelen, hogy az év egyik legjobb, leglátványosabb koncertje lesz a ma esti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!