25 éve írtuk

2018.11.11. 10:00

A város vagyonát jelentő lakások

1993. november 2-től hetente ötször jelent meg elődünk, A Hírlap, illetve új tipográfiájával: „a hírlap”. Mi azonban továbbra is csak kedden és pénteken idézzük fel a huszonöt évvel ezelőtti cikkeket.

Pekarek János

Fotó: Pixabay

Egyre gyarapszik az agyi keringési rendellenességekben szenvedők száma – írta 1993. november 6-i számának címlapján „a hírlap”. – Közülük is a legnagyobb problémát az agyvérzés vagy agyérgörcs miatt akut állapotba kerülő és később esetleg mozgáskorlátozottságban szenvedők ellátása jelenti. Ezért jött létre a Nemzeti Stroke Program.

Veszélyhelyzetben városunk lakásvagyona: befejeződött a Dunaújvárosban rendezett urbanisztikai konferencia. Az elvándorlás következményeképpen legjobb adófizető polgárait veszíti el városunk, hangzott el. Jellemző a szellemi elit távozása a városból. Mivel a város lakosságának fele inaktív, tartani lehet attól, hogy a lakosság mind nagyobb része képtelenné válik a város vagyonát jelentő lakásállomány fenntartására.

Mérsékelten csökkent a munkanélküliség és jelentősen emelkedett a munkahelykínálat a munkaügyi kirendeltség szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!