régészet éjszakája

2019.05.23. 08:30

A régészet „sötét” oldaláról

Tóth Alexandra

Keszthely, 2018. június 19. Kora vaskori fibulák, ruhakapcsoló tûk a tervezett M76-os gyorsforgalmi út zalai nyomvonalán végzett ásatásokon Keszthely egyik külterületi településrészén, Fenékpuszta közelében 2018. június 19-én. Öt régészeti korszak leleteit tárták fel a lelõhelyen, a legkorábbi, rézkorból származó leletek közel 6000 évesek. MTI Fotó: Varga György

Fotó: Varga György

Húsznál is több helyszínen előadások, tárlatvezetések, raktár- és lelőhely-látogatások, interaktív foglalkozások és digitális kalandjátékok várják az érdeklődőket az idei régészet napján/éjszakáján országszerte. Természetesen Dunaújvárosban is lehull majd a lepel a múlt sötét titkairól.

Városunkban ebben az évben pénteken este kezdi programjait az Intercisa Múzeum. Öt óra és fél kilenc között rekonstruált bronz- és római kori sírt tárnak fel az épület udvarán. Szintén öt órakor játékos kincskeresés és kézműves foglalkozások kezdődnek majd gyerekeknek.

Valamennyi egyéb interaktív program kezdete is öt órára tehető, az események párhuzamosan zajlanak majd, több helyszínen. Az érdeklődők megismerkedhetnek az emberi csontvázzal, a lelettapogatón tapasztalati úton ismerkedhetünk meg az ásatási darabokkal, megvizsgálhatjuk az állati maradványokat, este nyolc órakor pedig az ókori mágiáról hallhatunk majd előadást Buza Andrea régésztől.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!