környezettudatosság

2018.12.21. 11:00

A csomagolás nagyon ártalmas!

Talán még nem késő számításba venni, hogy a csomagolópapírok legfeljebb egy alkalommal hasznosíthatók újra – azután menthetetlenül a szemétben végzik!

Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: pixabay

Márpedig a karácsonyi ajándékok becsomagolásának óriási hagyománya van világszerte: ilyenkor az egyik legkelendőbb árucikk maga a csomagolópapír. Felmérések szerint a magyarok évente és fejenként átlagosan kilencvenöt kilogramm csomagolóanyagot használnak el. Decemberben pedig kiugróan, mintegy 10-15 százalékkal megnő a csomagolóanyag-felhasználás. Itt érdemes elmondani, hogy egy tonna papír (nagyjából tíz ember évi csomagolópapír-mennyisége...) előállításához hat felnőtt méretű fa szükséges!

Szakértők azt javasolják, hogy aki mégis ragaszkodik az ajándékok becsomagolásához, az használjon inkább száz százalékban újrahasznosított papírt, mellőzze a műanyag szalagokat, és helyettük természetes anyagokkal, például rafiaszalaggal kösse át a csomagját. Az internet pedig tele van fenntartható csomagolási módokat ajánló ötletekkel!

Vezető hírünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!