„Az élet nyáron sem állhat meg!” véradó kampány

2018.07.04. 07:30

Köszönjük, hogy vért adsz: és ezzel a segítséggel most még nyerhetsz is

Külön kampányt indít a nyáron a vöröskereszt a vérellátó szolgálattal együtt, hogy ne hiányozzon vér.

Pekarek János

Vér nélkül nem tudnak segíteni az orvosok Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Rendszeres híreink közé tartozik, hogy mikor és hol adhatnak vért városunk lelkes önkéntesei. Tegnap például a vérellátó Vasmű út 10. szám alatti helyiségében tehették ezt meg – ahogyan csütörtökön is, reggel nyolc és délelőtt tíz óra között.

Vérre mindig szükség van – de nyáron talán a máskor szükségesnél is jobban!

Vér nélkül nem tudnak segíteni az orvosok Fotó: archív/Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Talán a nyári szabadságok miatt van ez. Ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat nyári vér­adó kampányt indított „Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!” címmel. A véradókra értékes heti és havi nyeremények várnak, és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban részt vevő önkéntes segítők között.

Június 18. és szeptember 2. között tart majd a rendkívüli kampány. Mindenki, aki ekkor vért ad, egy személyre szóló köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Akik feltöltik a kártyán szereplő nyereménykódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalra, pályázhatnak a nyereményekre.

Naponta 1800 véradóra lenne szükség

A heti nyertes egy igazi véradó csomagot kap, amely tartalmaz egy páros belépőt a Budapest Park valamelyik koncertjére, egy páros RepTár belépőt a szolnoki repülőmúzeumba, és egy két személyre szóló borkóstolót a badacsonyi Laposa-birtokra.

A szervezők havonta kisorsolnak egy kétszemélyes, három nap, két éjszakás exk­lu­zív wellnesspihenést is a véradók között. A fődíj pedig egy nagyképernyős tévé lesz az egyik nagy áruházlánc felajánlásából.

A napi biztonságos vér­adáshoz országszerte 1600-1800 véradóra lenne szükség.

A vért gyűjtők idén is kitelepülnek a nagyobb fesztiválokra, ahol a vöröskereszt kamionjában adhatnak vért a leendő vérdonorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!