körkép

2018.02.16. 07:00

Télálló burgonya: még mindig kapható az újvárosi piacon

Tévedés azt gondolni, hogy lejárt a télálló burgonya szezonja. Sokan vannak, akik nem bízzák a véletlenre, és ebből az alapzöldségből kilószám tesznek a kamrába.

Kovács Anita

Bár a zord időjárás visszavetette az elmúlt napokban a piaci forgalmat, tegnap már az eladó és vevő oldalon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott. Piaci portyánk során a fotónkon szereplő Berta Istvánné Zsuzsa standjánál időztünk el, ahol necczsákokba csomagolt burgonyán akadt meg a szemünk.

Berta Istvánné Zsuzsa balatoni rózsa krumplit kínál Fotó: HK

Kérdésünkre, hogy télálló-e, azonnal rávágta: természetesen! Ez a pultján kínált balatoni rózsa fajta kiválóan eltartható kamrában, pincében, és az árus azt is elmondta, hogy visszaesést nem tapasztalt a vevők részéről: hasonló érdeklődéssel keresik a télálló burgonyát, mint ősz végén, tél elején. Az ötkilós kiszerelés 500 forintba kerül, míg a tizenöt kilós necczsákért 1500 forintot kell leszurkolni. A kofa ezen kívül többek között többféle déligyümölcsöt, fejes salátát, almát, körtét kínál esztétikusan kipakolt standján. Vitaminbombák arzenálja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!