elsimerés

2018.01.28. 08:00

Kulturális és mecénás kitüntetéseket adtak át Dunaföldváron

Hosszú évek munkáját ismerték el a dunaföldvári rendezvényen. A Part-­Oldalak Kulturális Egylet és a Kemi-Ker Kft. lett az idei díjazott.

A magyar kultúra napja alkalmából tartott gálaműsor keretében adták át a Dunaföldvár Kultúrájáért és Az év mecénása díjat.

A 2007-ben alapított Dunaföldvár Kultúrájáért díjjal ebben az esztendőben a Part-Oldalak Kulturális Egylet húszéves tevékenységét ismerték el – nekik köszönhetik a földváriak a havonta megjelenő városi lap, valamint a Dunaföldvár TV heti adásának szerkesztését, a hiteles tájékoztatást, számos film és kiadvány elkészültét. Az elismerést dr. András Ferenc, az egylet vezetője vette át Pataki Dezsőtől, a Dunaföldvár Kultúrájáért Alapítvány kuratóriu­mának elnökétől.

Az év mecénása díjat ismét a Kemi-Ker Kft.-nek ítélték oda, amely már évek óta a legnagyobb támogatást nyújtó cég. A díjat a tulajdonosok, Márton Zoltán és felesége, Zsuzsanna asszony vette át.

A díjátadáshoz kapcsolódó „Szemünk fényei” gálaműsorban a település fiatal tehetségei léptek fel. Verset mondott Papp Kata és Sűrű János, Magyari Virág hegedűn játszott. Sikerrel mutatkozott be a Beszédes József Általános Iskola alsó tagozatos diákjaiból a tanév elején alakult Kicsinyek kórusa Telekiné Rábai Melinda vezényletével. A Levendula Alapfokú Művészeti Iskola és az Ördögszekér Táncegyesület gyermekcsoportjai is nagy tapsot kaptak látványos és színvonalas produkciójáért.

Dunaföldváron a Himnusz születésnapján a magyarság által létrehozott kultúrát ünnepelve a legfiatalabbak méltó módon kapcsolódtak az elődökhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!