Kézilabda

2018.01.25. 20:23

A magyar csoportból játszanak az érmekért

Szerdán este a középdöntők utolsó fordulója után kialakult a horvátországi férfikézilabda-­Európa-bajnokság elődöntőinek párosítása.

Varasd, 2018. január 17. Országh Ádám, Juhász Ádám, Lékai Máté, Mikler Roland és Bánhidi Bence (b-j) a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Csehország - Magyarország mérkőzés után Varasdon 2018. január 17-én. A magyar válogatott 33-27-re kikapott, így pont nélkül búcsúzott a tornától. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Az I-es csoportban Franciaország végzett az élen, miután három góllal legyőzték a házigazda horvát válogatottat, amely vereségével tizenhat év után nem jutott be a legjobb négy közé a kontinenstornán. Szemben a svédekkel, akik ugyan három góllal kikaptak a norvégoktól, de a hármas holtversenyből ők jöttek ki a legjobban. A végeredmény: 1. Franciaország 10 p., 2. Svédország 6 p., 3. Horvátország 6 p., 4. Norvégia 6 p., 5. Fehér­oroszország 2 p., 6. Szerbia 0 p.

A II-es csoportban az utolsó kör előtt még minden csapatnak volt esélye az elődöntős szereplésre, így nagy izgalmak közepette alakult ki a sorrend. Szlovénia döntetlent játszott Csehországgal, a dánok simán nyertek a macedónok ellen, Spanyolország pedig Németországot győzte le. Így a dánok és a spanyolok, a magyar válogatott csoportellenfelei játszanak elődöntőt pénteken. Az ötödik helyért a csehek a horvátokkal játszanak. A végeredmény: 1. Dánia 8 p., 2. Spanyolország 6 p., 3. Csehország 5 p., 4. Szlovénia 4 p., 5. Németország 4 p., 6. Macedónia 3 p.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!