nagyszerű lehetőség

2018.09.14. 15:00

Fiatalok helyben maradását célozzák meg Perkátán

Perkáta Nagyközség Önkormányzata nagyszabású, a helyi fiatalok helyben maradását megcélzó projektbe kezdett év elején. A pályázat keretében három kategóriában kérhetnek segítséget, támogatást.

Horváth Dóri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennek keretein belül ösztönzőrendszert alakítottak ki, amellyel a perkátai 18 és 35 év közötti fiatalokat tudják támogatni. Az ösztönzőket három kategóriába sorolták, ezzel szeretnének minél több személynek lehetőséget biztosítani a programban való részvételre. Az első, az A kategória egy lakáskassza-támogatás, amelynek keretösszege 32 millió forint. Ide olyan pályázók jelentkezését várják, akik helyi intézményben, cégnél dolgoznak, vagy magánvállalkozók – összesen 64-en részesülhetnek majd ebből az ösztönzőből. Az adatlapok beadási határideje szeptember 20-a, 16 óra.

Bogó Anikó tájékoztatott a pályázás feltételeiről
Fotó: Horváth Dóri

A B kategória a helyi gazdaságfejlesztést célozza meg, és erre olyan fiatalok pályázhatnak, akik aktív részesei a közösségi életnek a településen, civil tevékenységet folytatnak. Végül a C kategória egy oktatási ösztöndíj, amelyet az intézmények számára tartanak fent. Az utóbbi két ösztönzőre való pályázati lehetőség az A kategória lezárása után nyílik meg.

Az érintett vállalkozók részvételével szeptember 6-án 18 órától fórumot tartottak a Győry-kastélyban. Ezen Bogó Anikó alpolgármester, a projekt szakmai vezetője beszámolt az ösztönzőrendszer pontos feltételeiről, a projekt céljairól. A településen fontosnak tartják, hogy a munkaviszonnyal rendelkező, dolgozó fiatalok részesülhetnek ösztönzőben. Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere pedig elsősorban a helyi gazdaságfejlesztés és a program kapcsolódását hangsúlyozta, ismertette az összegyűltekkel.

A lehetőségekről

A pályázattal kapcsolatos következő rendezvényen, projektnapon a fiatalok számára segítséget nyújtottak a szakemberek a pályázati adatlap kitöltésében, valamint tájékoztatták őket a további lehetőségekről.

– Már többen le is adták a pályázatukat – árulta el lapunknak Bogó Anikó szakmai vezető. – Kiváló lehetőségnek tartják, hogy perkátai személyként, foglalkozásuk, tevékenységük által ilyen lehetőséghez juthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!