Kultúrházak éjjel-nappal

2018.02.05. 07:00

Kitárt kapuval várták a hét végén is a látogatókat az MMK-ban

A hét végén ismét megrendezték a Kultúrházak éjjel-nappal – Helyben van a sokszínűség című programot országszerte. A Munkásművelődési Központban is nagy volt a mozgolódás.

Balla Tibor

Együtt készítették a szívecskés ajtódíszt Fotó: A szerző

Lényegében már pénteken elkezdődött a programok sora a Munkásművelődési Központban. Ekkor nyitották ugyanis meg az intézmény folyosóján található galériában a Panoráma Fotó Egyesület, egy, a városban tevékenykedő fotóegyesület tagjainak táj- és városkép témájú tárlatát. Szombaton délután szívecskés kézműves játszóházba várták a gyerekeket és szüleiket. Nem hiába. Az éppen akkor behavazódott város aprajának-nagyjának jó része szánkózás, csúszkálás helyett inkább azt választotta, hogy a MMK aulájában elhelyezett asztalok körül ülve ollót ragad, és a közeledő Valentin, vagyis Bálint-nap bűvöletében különféle szívecskéket vág ki mindenféle anyagból.

A Suplicz Mihály vezette felnőtt-táncháznak visszatérő, állandó közönsége van már Fotó: A szerző

Csak a saját fantáziájuk szabott határt, milyen Valentin-napi képeslapot, üdvözlőkártyát készítenek. Mondani sem kell, hogy az anyukák, de még az apukák is együtt ollózták ki a szív alakú formákat, hogy aztán a papírkoronára ragaszthassák. Akadt olyan asztal is, ahol komolyabb munkába kezdtek, a tetemes mennyiségű, különböző méretű és színű szívecskéből a kitartó munka végén takaros kis ajtódíszt kanyarítottak. A kicsiknek ráadásul ezen a napon nem csak ezt a programot kínálta az MMK gárdája. Kora délután a színházterembe volt érdemes bekukkantani, ahol Áll a bál! – Aranyudvar karnevál címmel az Aranyudvar Társulat zenés farsangi műsorral várta őket.

Együtt készítették a szívecskés ajtódíszt
Fotó: A szerző

A farsangi felnőtt-táncházban tánctudás vagy előképzettség nélkül is részt vehetett bárki. A tánctanításban a 65 éves Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai is közreműködtek Suplicz Mihály vezetésével.  A hó miatt távolabbról nem jöttek el, ám így is csaknem százan ropták a bemelegítés és a két moldvai tánc után a szatmári táncokat. Közben egy karaoke program segítségével megtanulták a Szivárványos az ég alja című szatmári népdalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!