Több pénz maradt nálunk

2018.01.26. 21:43

Évet értékelt a kormánymegbízott

Az ügyek mintegy 80 százalékát nyolc napon belül intézték már el az elmúlt évben – hallottuk Fejér megye kormánymegbízottjának, dr. Simon Lászlónak az évértékelőjén.

BKL

A Szent István-teremben pénteken tartották a megyei kormányhivatal új évi fogadását, amelynek alkalmával dr. Simon László, a hivatal élén álló kormánymegbízott röviden beszámolt a meghívott vendégeknek az elmúlt évről.

– A Fejér Megyei Kormányhivatal elősorban hatósági feladatokat lát el, de egyre erősödik a gazdaságot segítő funkciója is – fogalmazott beszédében dr. Simon László. A kormányhivatalokat 2011-től állították föl, és 2013-tól vannak járási hivatalok is. 2015-től nagyszabású integrációt hajtottak végre, 2017 január elsejétől pedig a járási hivatalokhoz került át a számos hatáskör – tűnt ki a kormánymegbízott visszatekintéséből.

A Fejér Megyei Kormányhivatalban jelenleg 1513 státusz van, a munkatársak több mint kétharmada a megyei kormányhivatal járási hivatalaiban dolgozik. A munkatársaknak kivétel nélkül képzésben kell résztvenniük. A kormányhivatalnak 52 telephelye van, 8 járási hivatal, valamint 15 kormányablak és két okmányiroda tartozik alá. Januártól négy vidéki – a móri, a martonvásári, a gárdonyi és az enyingi – okmányirodában adóhivatali ügyfélszolgálat is működik.

Tavaly több mint 700 ezer ügyfelet fogadtak, Az ügyek mintegy 80 százalékát tavaly már 8 napon belül intézték el – emelte ki a kormánymegbízott. Dr. Simon László azt is elmondta: hogy az állami rezsicsökkentés keretében 45 illeték, illetve díj szűnt meg. Ezáltal összesen 14 milliárddal maradt több az állampolgárok zsebében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!