kezdődik a négynapos őrület

2018.06.13. 07:00

Szerda este indul a dunaújvárosi nyár egyik legnagyobb bulija, a DUDIK

A fesztiválszezon legjobb indításának ígérkezik a DUDIK. A rendezvény ma négy órakor nyitja kapuit, és négy napon keresztül várja azokat a bulizni vágyókat, akik szeretnének a magyar könnyűzenei élet legmeghatározóbb formációinak koncertjein tombolni.

Tóth Alexandra

Idén is nagy pörgés lesz a DUDIK-on, amelyre több ezer látogatót várnak Fotó: Zsedrovits Enikő

Idén szerdai kezdéssel startol a fesztivál, így vasárnap mindenkinek lesz ideje kipihenni a partihangulat nyomait. A tizedik DUDIK-ra idén az eddigi éveknél is több vendéget várnak a szervezők, és igyekeztek minden visszajelzést figyelembe venni az előkészületek során, valamint fokozott biztonság mellett élvezhetjük az élőzenét. A Duna-partra vezető lépcsők ki lesznek világítva, hogy éjjel is gondtalanul tudjunk közlekedni, az autóval érkezők pedig őrzött parkolóban hagyhatják járművüket, a kényelem érdekében pedig kétszer végeztek szúnyogirtást a fesztivál helyszínén.

A szervezők igyekeztek minden látogatói igénynek eleget tenni

Ma háromnegyed hétkor indul a fesztivál első koncertje, a Dunaújváros színpadon Dalai Dávid zenél majd. Itt egészen a hajnal kettes zárókoncertig csak dunaújvárosi tehetségek koncerteznek, a feltörekvő zenészek alternatív rockot, skát, rapet és hiphopot hoznak, ezzel a nap legvegyesebb kínálatát nyújtva. A nagyszínpadon a Blahaluisiana nyit kellemes soul-popjával, a stafétát pedig a komolytalan, de szellemes szövegeiről ismert Bëlga veszi át, és a színpadi programokat a nagy kedvenc Punnany Massif zárja majd. A bulit nem lövik le az utolsó koncertekkel, hiszen a Party Arénában DJ Juhász Laci és Klashd3m&Clay gondoskodik a hajnal négyig tartó veretésről.

Az utolsó simításokat végezték a helyszínen kedden délelőtt: készült a nagyszínpad Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A zenei élmény mellett vizuális ingereket is kapunk bőven, a látványos fényfestés végigkíséri a bulis éjszakákat. Az éhes fesztiválozók hamburgerekből, pizzából, lángosból gyűjthetnek energiát, amit aztán üdítők, sörök, borok és röviditalok színes kínálatából válogatva öblíthetnek le, de minimális mennyiségű ételt és fél liternyi petpalackos üdítőt bevihetnek magukkal a fesztivál területére. Aki még csak most kapott kedvet a bulizáshoz, az már csak a helyszínen tud bérletet és jegyet vásárolni, de még így sem jár rosszul, hiszen a négy nap alatt negyven előadó zenei kínálatát élvezhetjük.

OLVASÓINK VÉLEMÉNYE:

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nem vagyok városi, de van pár banda, amit megnéznék. Bár zenei mindenevőnek tartom magam, egy Tankcsapdára vagy Supernemre szívesen elmennék.

Pálmai Diána

K é t – h á r o m éve voltam DUDIK-on, de a tavalyi kimaradt. Most azért szeretnék lenézni, a fellépők közül pedig talán a Punnany Massif érdekel a legjobban.

Fejes Zoltán

Még nem vettem jegyet, de tervezem, hogy lemegyek idén is. Tavaly két napot töltöttem lent, és nagyon jól éreztem magam. Most leginkább a Bëlga buliját nézném meg.

Szabó Hermina

 

Az első nap részletes programjáról, fellépőkkel együtt, IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!