labdarúgás

2018.01.26. 18:51

Ötven fölött a dunaújvárosi kapuslegenda

Bita László a Carissa Kupa gálamérkőzésén a Dunaferr egykori labdarúgó bajnokcsapatának tagjaként lépett pályára. Roppant nagy önbizalommal és hibátlan, kiváló hangulatban várta a kezdést.

Balogh Tamás

A mérkőzés előtt nem túl jó a hangulata?

– Nekem mindig az. Azt mondom, így ötven felett már minden nap ajándék. Főleg, hogy ilyen kiváló játékosokkal léphetek pályára, és az ellenfelünk, a Ferencváros csapata is azokból áll. Nagyon sok kemény, rangos csatát vívtunk egymás ellen akár a bajnoki címért, akár a helyezésekért. A mostani is az volt, csak kicsit játékosabban. A mieinkkel természetesen nagyon jó barátságban vagyunk. Közülük Molnár Zoltánnal, „Monyóval” is élő a kapcsolatom, pedig nincs itt a városban. Ő még Vecsésen játszik, és nemrégen szálltunk csatába egymással. A bajnokcsapatunk egy kicsit szétszéledt, de bízom benne, hogy a huszadik évfordulónkra, ami 2020-ban lesz, újra összeállunk.

Szívesen játszik a zöld-fehérek ellen?

– Természetesen, hiszen az egy nagy kihívás. Így volt ez a fénykorunkban is. Győztes típus vagyok, nem véletlenül jutottam el oda, ahová vezetett az utam. Igaz az, hogy gombfociban is nyerni akarok, ezért ezen a meccsen is így léptem pályára.

Miként tudja magát ilyen jó fizikai formában tartani?

– Ehhez nyilván kellenek az adottságok. Jó géneket örököltem és mellette napi szinten mozgok, ha kell heti kétszer, háromszor is elmegyek futni.

Ezzel a névvel, miért nem csinált kapus iskolát?

– Ez hosszabb történet. 2004-ben kiestem a labdarúgás körforgásából, civil pályára léptem, s csak hét év múlva tértem vissza. Úgy érzem, más feladatok állnak előttem a klubomnál, a Dunaújváros PASE-nál. A feladatom összetett, és arra kell koncentráljak. Mivel a felnőttcsapatnál kapusedzőként is tevékenykedek, nem szakadtam el a posztomtól. Az utánpótláskorúakra is jut a figyelmemből, és talán ezért is, az eredményeik miatt, két korosztályos kapusunk is dicsérettel zárhatta a tavalyi évet.

A fanatizmusát megtalálja a mai gyerekekben?

– Sajnos nem mindegyikben. Sokan nagyon könnyen feladják, és munka nélkül akarnak sikert elérni. Szerintem ez úgy nem működik. Nagyon fontos, hogy legyen egy céljuk, hogy hová szeretnének eljutni, és az elszántság se hiányozzon belőlük, ami a sok munkával segíti őket odáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!