A negyedik helyen végzett a DUE

2019.02.15. 19:23

Az újvárosi floorballcsapat végig versenyben volt a dobogóért

Február 9-én a Dunai Krokodilok vendégeként fejezte be a magyar férfi OB II-es bajnokság 2018/2019-es kiírását a Dunaújvárosi Egyetem RTF gárdája, amely az utolsó, 10. fordulóban is versenyben volt a dobogó harmadik fokáért.

Szabó Szabolcs

A hunfloorball.hu szakportál így foglalta össze a másod­osztályú bajnokság végjátékának eredményeit:

„A hatcsapatos bajnokságban szereplő együttesek tíz fordulón át mérték össze erejüket, az érmek sorsa izgalmasan alakult, hiszen az utolsó mérkőzésekre maradt a döntés róluk.

Helytállt az OB II-es bajnokságban az újvárosi gárda Fotó: DUE-RTF/Facebook

Az aranyért az SZPK Komárom játszott a Kazincbarcikai Ördögök SE ellen a záró fordulóban, amíg a bronzért a Dunai Krokodilok SE a Dunaújvárosi Egyetem-Rudas Floorball Teamet látta vendégül.

A házigazda Krokodiloknak győzniük kellett a dobogóhoz, a dunaújvárosi Rudasnak akár a döntetlen is elég lett volna a harmadik hely megtartásához.

Az 1–1-es első harmadot követően a Krokodilok átvették a vezetést, amit a találkozó végéig meg is tartottak (5–3), így az utolsó fordulóban aratott győzelemmel felléptek a dobogó legalsó fokára.

Nehéz feladat előtt álltak az Ördögök, hiszen tíz góllal kellett volna megverniük a listavezetőt, hogy megelőzzék és elhódítsák a bajnoki címet. Keserédesen alakult számukra a találkozó, a fej fej melletti első harmad után a komáromiak átvették a vezetést, amit ki sem engedtek a kezükből a játékidő végéig.

Győzelemmel biztosították tehát be bajnoki címüket az utolsó fordulóban az SZPK-sok, az ezüst így pedig a Kazincbarcikai Ördögöké lett.

A dunaújvárosi gárdáról összességében elmondható, hogy derekasan helyt állt a bajnokságban. A Dunaújvárosi Egyetem – RTF gárdája négy győzelemmel és hat vereséggel zárta a szezont, és mint fentebb olvashatták, egészen az utolsó fordulóig kemény harcban volt a bajnoki dobogóért.

Az újvárosiak a közelmúltban zárult idényben 56 gólt szereztek és 68-at kaptak.

A bajnokságban végül az 5. helyet a Torpedo Justitia SC, a 6. pozíciót pedig a Neumann Wombats együttese szerezte meg.

A sportághoz kapcsolódó további hír, hogy a Magyar Floor­ball Szakszövetség elnökségének döntése értelmében a férfiválogatott szövetségi kapitánya a jövő évi világbajnokság végéig Pafféri András lesz.

Stábjában szerepet kap edzőként Micael Touminen, a koordinátori teendőket Rácz László látja el.

Csordás Tamás pedig a fiú juniorok válogatott szakvezetője lett.

A soron következő, 2021-es világbajnokság időpontjáig Csordás Tamás szövetségi edzőként készítheti fel az utánpótlás magyar válogatottat, segítőként Kádár Gergely, Németh Zoltán és Balogh Zoltán vesz részt a munkában a stáb tagjaként.

Február 23-án a korosztályos játékosok fizikai felmérésével kezdik meg a közös munkát a szakemberek – közölte a szövetség.SzSz

Kupahétvége

Február 16–17-én a Debrecenre figyel a hazai floorballvilág, hiszen ezen a hétvégén rendezik az idei MK négyesdöntőt a női és férficsapatok számára. Az elődöntőket szombaton vívják a legjobb négy közé került csapatok, az érmes helyekről pedig vasárnap döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában