XVI. paralimpia

2021.08.24. 21:05

Szerdán már az érmekért csatáznak Tokióban

Bő két héttel az olimpia zárása után magyar idő szerint kedden délután ismét fellobbant a láng Tokióban, ezzel megkezdődött a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sport­eseménye, amely jövő vasárnapig tart.

MTI/Szabó Szabolcs

Fellobbant a láng Fotó: MTI

Fotó: MTI/MTVA

A viadalon a menekültek csapatával együtt 163 küldöttség rekordnak számító 4403 (2550 férfi és 1853 női) versenyzője küzd 22 sportágban. Az előző csúcsot a riói paralimpia tartotta 4328 sportolóval. A női résztvevők száma is rekord, az öt évvel ezelőtti 1671-et meghaladva. A különböző sérültségi kategóriák miatt Tokióban 539 számban tartanak majd eredményhirdetést. A magyar színeket 37 versenyző, illetve egy ugyancsak sportolói státusban lévő kerékpáros kísérő, azaz guide képviseli.

Fellobbant a láng
Fotó: MTI

A negyedik paralimpiáján szereplő dunaújvárosi sportlövő Gurisatti Gyula is elindult Tokióba. A paralimpikon először augusztus 31-én, jövő héten versenyez majd a játékon. Magyar idő szerint hajnali fél ötkor kezdődik a légpisztoly-alapverseny, amelynek döntőjét szintén e napon reggel fél nyolctól rendezik.

Gurisattira további két szám vár Tokióban: szeptember 2-án, csütörtökön, 25 méter vegyes sportpisztolyban, szeptember 4-én, szombaton, pedig 50 méter vegyes sportpisztolyban versenyez majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!