Dunaújváros

2012.10.13. 08:35

Víziközmű-társulatot kell alakítani a szennyvíz-beruházásra

Dunaújváros - Csatornaépítő víziközmű-társulat alakítására várják az északi lakópark és Táborállás ingatlantulajdonosait.

Körmendi Erzsébet

Társulatot kell alakítaniuk a tervezett csatornaberuházásban érdekelt dunaújvárosi lakóingatlantulajdonosoknak is  ahhoz, hogy csatlakozhassanak a Kulcsi Csatornamű Víziközmű-társulathoz. Az újvárosi  alakuló közgyűlés október 15-én, hétfőn 16 órakor lesz a városháza C-szárnyának színháztermében. Az  érintettek kétharmadának a szándéknyilatkozata szükséges ahhoz, hogy a társulat megalakulhasson. A közgyűlésen ismertetik az alapszabálytervezetet, meghallgatják a szervezőbizottság elnökének a beszámolóját. A  kérdések és hozzászólások után döntenek a közműtársulat létrehozásáról,  megválasztják annak tisztségviselőit és meghatározzák az érdekeltségi hozzájárulás  összegét.


A tervezett szennyvízberuházás terveit és részleteit lakossági fórumokon ismerhették meg a lakók az elmúlt hetekben. Elhangzott, Kulcs és Rácalmás közös szennyvízelvezetési és tisztítási beruházásának előkészítő szakaszában úgy döntött a két település, hogy Dunaújváros tisztítóművébe vezetik be  a következő két évben kiépítendő csatornahálózatukat. A város is pozitívan állt az igényhez több okból is: javul a tisztítómű kihasználtsága, és a beruházás révén - ha a kivitelezésre is nyernek pályázati támogatást - kiépülhet a szennyvízelvezető a volt szovjet laktanyával szembeni Százszorszép lakóparkban és Táborálláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!